Polisol – Z żurawiną

Polisol – Z żurawiną

Polisol – Z żurawiną  330g

 Polisol „Z żurawiną” zawiera słody z kiełkujących ziaren pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy w połączeniu z żurawiną. To uzdrawiający naturalny ekstrakt! Słód oczyści organizm, żurawina dostarczy pełny kompleks naturalnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla pełnowartościowego dynamicznego życia.

Wszystkim jest znana moc korzystnych kiełków ziarna.
Dzięki eksperymentowi naukowemu i praktycznemu doświadczeniu przez nas został stworzony Polisol. To całkiem naturalny produkt z kiełkujących ziaren rożnych rodzajów zboża (słodu). Składniki słodu nasiłają swoje działanie nawzajem i harmonijnie wpływają na zdrowie człowieka, oczyszczają, dodają sił witalnych i energii, dostarczają niezbędne minerały dla pełnowartościowego życia.

Polisol jest naturalnym produktem z kiełkującego ziarna zbóż (słodów) pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy, przyczyniającym się do wzmocnienia odporności i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkt został opracowany przez zespół radzieckich naukowców na początku lat 80-tych ubiegłego wieku na zlecenie Ministerstwa zdrowia ZSRR.

Już w 1984 roku rozpoczęła się jego produkcja seryjna. W tym samym roku „Polisol” został włączony do diety kobiet w ciąży i karmiących piersią, pacjentów z chorobami układu pokarmowego i zaburzeniami metabolizmu lipidowych, mężczyzn cierpiących na zaburzenia układu moczowo-płciowego, a także doroślych i dzieci w profilaktyce chorób i dla ogólnego wzmocnienia organizmu.

Lecznicze połączenie jedynie naturalnych witamin, aminokwasów i mikroelementów kiełkującego ziarna zbóż w wieluskładnikowym ekstrakcie słodowym potwierdzone licznymi badaniami klinicznymi.

Produkcja naturalnego produktu „Polisol” jest złożonym procesem, który jest ściśle regulowany systemem zarządzania środowiskowego ISO 14001 / 2006, zapobiegającym negatywnemu wpływowi produkcji na środowisko, nadzorującym racjonalne wykorzystanie zasobów naturalnych i zmniejszenie ilości odpadów, a także systemem analizy i kontroli bezpieczeństwa żywności ISO 22000 / HACCP ( Hazard Analysis and Critical Control Points, czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli.), który obejmuje absolutnie wszystkie etapy produkcji.  

  Pożyteczność „Polisola”

W czym pomocne są kiełkujące ziarna zbóż? Komórki kiełkującego ziarna zawierają pierwiastki biogenne, czyli  niezbędne do życia. Stanowią materiał budulcowy i są w stanie przekazać naszemu organizmowi energię życiową. Kiełkujące ziarna składają się z najbardziej świeżych, młodych komórek, nieuszkodzonych w czasie wzrostu i rozwoju z powodu genetycznie założonego w każdym organizmie procesu starzenia się.

  • Wzmocnienie funkcji obronnych organizmu, działanie antyoksydacyjne, działanie przeciwdepresyjne
  • Wzrost poziomu hemoglobiny i liczby krwinek czerwonych we krwi
  • Obniżenie poziomu cholesterolu
  • Minimalizacja skutków ubocznych negatywnego wpływu „ciężkich” antybiotyków i innych leków
  • Poprawa perystaltyki jelit
  • Odzyskiwanie sił po chorobie, operacji, w tym chemioterapii
  • Poprawa stanu psychicznego i sprawności fizycznej, wzmocnienie pożądania seksualnego i wytrzymałości
  • Zapewnienie organizmowiniezbędnej ilości  100% naturalnych witamin i składników odżywczych (C, B1, B2, B6, PP, E, kwas pantotenowy, biotyna), aminokwasów (w tym 8 niezbędnych) i składników mineralnych (Ca, Mg, P, K, Na, Zn, Fe, Cu)
  • Normalizacja funkcjonowania układu płciowego, hormonalnego, nerwowego
  • Przyczynia się do budowania masy mięśniowej.

Jaki jest skład odżywczy „Polisola”?

 „Polisol” jest 100% naturalnym ekstraktem z kiełkującego ziarna pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy. Jego skład biochemiczny – 9 witamin, 9 substancji mineralnych i 15 aminokwasów, w tym wszystkie 8 niezbędnych.

Przy kiełkowaniu zbóż odbywa się proces gromadzenia wszystkich niezbędnych do powstania nowego życia składników odżywczych. Jest to kompleks witamin, mikroelementów, aminokwasów i energia węglowodanów.

W czasie kiełkowania zawartość witamin w ziarnach zwiększa się o 200-500%.

Do tej pory odkryto 13 naturalnych  witamin i 9 z nich (B1, B2, B5, B6, B12, C, E, PP, H) zawierają kiełkujące ziarna zbóż.

W 100 g ekstrakt „Polisol” zawiera więcej witaminy C niż 8 szklanek soku pomarańczowego.

Bogaty skład biochemiczny „Polisola” decyduje o jego korzystnym wpływie na organizm człowieka:

Co gwarantuje zachowanie naturalnych  witamin w składzie preparatu „Polisol” przy produkcji i magazynowaniu?

Przy produkcji „Polisola” kiełkujące ziarna jęczmienia, pszenicy, kukurydzy i owsa kruszą się, mieszają się z wodą i poddają się obróbce cieplnej w temperaturze nie przekraczającej 60-70°C, co wyklucza niszczenie witamin.

Jak stosować „Polisol”?

• dzieci: zwykle po jednej-dwie łyżeczki 3 razy dziennie 15-20 minut przed posiłkiem, 1 miesiąc;
• dorośli: zwykle po jednej-dwie łyżki 3 razy dziennie 15-20 minut przed posiłkiem, 1 miesiąc.

Składniki: słód pszeniczny, słód jęczmienny, słód owsiany, słód kukurydziany, woda.

Wartość energetyczna: 273 kcal 100g.

Przechowywanie: przechowywać w dobrze wentylowanym, czystym, suchym, wolnym od obcych zapachów pomieszczeniu magazynowym, w miejscu nienarażonym na działanie bezpośredniego światła w stałej temperaturze od 0 ° C do 25 ° C.


Zostaw odpowiedz